Close
0
Nu aveti niciun produs in cos
Cautare
Filters

Cina in familie, mai mult decat o masa la restaurant

Cina in familie, mai mult decat o masa la restaurant

Iesirile tot mai rare cu familia la restaurant sau deloc din cauza pandemiei pot deveni o problema doar daca permiteti dumneavoastra sa devina una. La o privire mai putin atenta, suntem tentate sa credem ca o cina la restaurant cu familia are mai multe avantaje decat una servita acasa: nu ne mai ocupam noi de pregatirea mancarii, fiecare isi alege din meniu ceva pe plac, mancarea este sigur gustoasa, atmosfera si ea una pe masura. Cum poti egala acasa atatea avantaje? Nu este greu, daca privim mai atent fiecare aspect dintre cele care urmeaza.

O cina in familie are mai multe beneficii decat o masa la restaurant in primul rand pentru ca include componenta educatie intr-o proportie foarte mare:

 ♣ alegerea meniului:
– aici intervin negocierea si puterea de convingere ale fiecarui membru al familiei, desigur daca copiii sunt suficient de mari ca sa poata fi consultati in stabilirea unui meniu cu mancare sanatoasa. Cine nu ar vrea sa-si dezvolte aceste abilitati? Uite ca alegerea unui meniu pentru cina iti da posibilitatea sa antrenezi aceste aptitudini! in plus, cand alegeti un fel de mancare, unul sanatos si cu valoare nutritionala, trebuie sa tineti cont si de timpul de preparare. in afara de bucatarii profesionisti, nimeni nu este dispus sa aloce prea mult timp pentru pregatirea mesei.


 

♣ prepararea mancarii:
– va intrebati poate ce este educativ aici. Foarte multe, cu o singura conditie: sa-i implicati pe toti din familie in acest proces. in primul rand, copiii invata sa aleaga ingrediente de calitate, li se explica de ce se fac anumite alegeri in defavoarea altora. Lectia aceasta ii prinde bine si tatalui, care va fi sigur mult mai atent cand va alege legumele sau carnea atunci cand va face el cumparaturi, nu-i asa? Apoi, la prepararea retetei, fiecare poate primi o sarcina: sa curete morcovul, sa taie ardeiul sau sa pregateasca condimentele cerute de reteta. O adevarata munca in echipa care trebuie si ea invatata si care nu se termina aici;

♣ aranjarea mesei:
-faceti din mancatul in familie o sarbatoare si aranjati masa cu gust! Desfaceti masa daca aveti una extensibila, spatiul suficient la masa este foarte important pentru eleganta servirii, alegeti o fata de masa calcata si aranjati tacamurile corect. Toate acestea le invata si copiii, daca acordati atentie meselor in familie si daca impartiti sarcinile. O lumanare aprinsa, bunadispozitie si un motiv cat de mic sa sarbatoriti sunt ingredientele unei seri reusite in familie cu mai multe beneficii decat o masa la restaurant.


Nu putem incheia aceasta trecere in revista a beneficiilor unei mese in familie fara sa va propunem niste modele de masa pe care le gasiti pe woodmood.com.ro. Poate va inspira sa faceti modificarile de design pe care le tot amanati! Enjoy!


Masă Brenthwood

Masa Brenthwood 


Masă Bergen

Masa Bergen

Masă Nano
Masa Nano

CONSULTA AICI oferta de mese pentru sufragerie de care dispune woodmood.com.ro!

Comentariul tau