Close
0
Nu aveți niciun produs în coș
Căutare
Filters

Cina în familie, mai mult decât o masă la restaurant

Ieșirile tot mai rare cu familia la restaurant sau deloc din cauza pandemiei pot deveni o problemă doar dacă permiteți dumneavoastră să devină una. La o privire mai puțin atentă, suntem tentate să credem că o cină la restaurant cu familia are mai multe avantaje decât una servită acasă: nu ne mai ocupăm noi de pregătirea mâncării, fiecare își alege din meniu ceva pe plac, mâncarea este sigur gustoasă, atmosfera și ea una pe măsură. Cum poți egala acasă atâtea avantaje? Nu este greu, dacă privim mai atent fiecare aspect dintre cele care urmează.O cină în familie are mai multe beneficii decât o masă la restaurant în primul rând pentru că include componenta educație într-o proporție foarte mare:
 ♣ alegerea meniului:
– aici intervin negocierea și puterea de convingere ale fiecărui membru al familiei, desigur dacă copiii sunt suficient de mari ca să poată fi consultați în stabilirea unui meniu cu mâncare sănătoasă. Cine nu ar vrea să-și dezvolte aceste abilități? Uite că alegerea unui meniu pentru cină îți dă posibilitatea să antrenezi aceste aptitudini! În plus, când alegeți un fel de mâncare, unul sănătos și cu valoare nutrițională, trebuie să țineți cont și de timpul de preparare. În afară de bucătarii profesioniști, nimeni nu este dispus să aloce prea mult timp pentru pregătirea mesei.
♣ prepararea mâncării:
– vă întrebați poate ce este educativ aici. Foarte multe, cu o singură condiție: să-i implicați pe toți din familie în acest proces. În primul rând, copiii învață să aleagă ingrediente de calitate, li se explică de ce se fac anumite alegeri în defavoarea altora. Lecția aceasta îi prinde bine și tatălui, care va fi sigur mult mai atent când va alege legumele sau carnea atunci când va face el cumpărături, nu-i așa? Apoi, la prepararea rețetei, fiecare poate primi o sarcină: să curețe morcovul, să taie ardeiul sau să pregătească condimentele cerute de rețetă. O adevărată muncă în echipă care trebuie și ea învățată și care nu se termină aici;
♣ aranjarea mesei:
-faceți din mâncatul în familie o sărbătoare și aranjați masa cu gust! Desfaceți masa dacă aveți una extensibilă, spațiul suficient la masă este foarte important pentru eleganța servirii, alegeți o față de masă călcată și aranjați tacâmurile corect. Toate acestea le învață și copiii, dacă acordați atenție meselor în familie și dacă împărțiți sarcinile. O lumânare aprinsă, bunadispoziție și un motiv cât de mic să sărbătoriți sunt ingredientele unei seri reușite în familie cu mai multe beneficii decât o masă la restaurant.


Nu putem încheia această trecere în revistă a beneficiilor unei mese în familie fără să vă propunem niște modele de masă pe care le găsiți pe woodmood.com.ro. Poate vă inspiră să faceți modificările de design pe care le tot amânați! Enjoy!


Masă Brenthwood

Masă Brenthwood 


Masă Bergen

Masă Bergen

Masă Nano
Masă Nano

CONSULTĂ AICI oferta de mese pentru sufragerie de care dispune woodmood.com.ro!

Comentariul tău