Transport Gratuit la toate comenzile.

Descoperă tipurile de colțare și alege-l pe cel potrivit casei tale

Descoperă tipurile de colțare și alege-l pe cel potrivit casei tale

Colțarele sunt piese de mobilier extrem de populare și versatile, care pot transforma orice spațiu într-un loc confortabil și funcțional. Fie că îți dorești un colțar fix pentru living sau unul extensibil care să servească și drept pat pentru oaspeți, există o varietate de opțiuni care se potrivesc nevoilor și stilului tău, pe care ți le vom prezenta pe parcursul acestui articol, concentrându-ne atenția asupra celor fixe și extensibile, inclusiv cele în formă de L și U. Parcurge-l și descoperă care este colțarul perfect pentru tine și casa ta. 

 

Colțarele fixe, pentru case minimaliste 

Colțarele fixe sunt piese de mobilier clasice care, după cum sugerează și numele, nu se extind și nu își pot schimba forma și dimensiunea. Acestea sunt ideale pentru cei care doresc un colțar confortabil și estetic, fără nevoia de funcționalitate suplimentară. 

Acest tip de colțare prezintă o serie de avantaje, de la design și estetică atrăgătoare, confort și până la stabilitate remarcabilă. Acestea vin într-o gamă largă de stiluri, culori și materiale, oferind multiple opțiuni pentru a se potrivi decorului casei tale. Fie că preferi un design modern și minimalist sau unul clasic și elegant, vei găsi cu siguranță un colțar fix care să îți satisfacă gusturile. 

Aceste piese de mobilier sunt proiectate pentru a oferi un nivel ridicat de confort, fiind ideale pentru relaxare și socializare. Pernele și materialele sunt alese pentru a oferi suport și a crea o experiență de ședere plăcută. Fiind fixe, acestea sunt foarte stabile și durabile, neavând mecanisme de extensie care să se deterioreze în timp. 

 

Colțarele extensibile, pentru case practice 

Colțarele extensibile sunt alegerea perfectă pentru cei care doresc un mobilier multifuncțional. Acestea oferă atât confortul unui colțar obișnuit, cât și funcționalitatea unui pat, fiind ideale pentru spațiile mai mici sau pentru cei care primesc frecvent oaspeți. În funcție de design, colțare extensibile pot fi împărțite în două mari categorii: în formă de L și în formă de U. 

Colțarele extensibile în formă de L 

Aceste piese de mobilier sunt foarte populare datorită versatilității lor, fiind ideale pentru a maximiza utilizarea spațiului într-o cameră și pentru a crea un loc confortabil pentru relaxare.  

Principalele avantaje ale alegerii acestora sunt economisirea spațiului, funcționalitatea dublă, dar și stilurile variate. Colțarele în formă de L sunt ideale pentru spațiile mai mici, unde fiecare metru pătrat contează. Ele pot fi plasate într-un colț al camerei, lăsând restul spațiului liber pentru alte activități, iar atunci când este nevoie, se pot transforma ușor într-un pat, oferind un loc confortabil pentru oaspeți. Mecanismul de extensie este de obicei simplu de utilizat, permițându-ți să treci rapid de la o canapea confortabilă la un pat spațios, perfect pentru invitații serii. 

În ceea ce privește designul, acestea sunt disponibile în diverse stiluri și materiale, astfel încât nu ai cum să nu găsești piesa potrivită decorului și casei tale. 

Colțarele extensibile în formă de U 

Colțarele extensibile în formă de U sunt excelente pentru familii mari sau pentru cei care iubesc serile de socializare cu prietenii, când se adună câte o gașcă mare. Acestea oferă un spațiu generos pentru ședere și pot fi, de asemenea, transformate în paturi.  

De ce ar trebui să iei în considerare un astfel de colțar? Pentru că oferă spațiu amplu pentru ședere, este versatil și are o estetică impresionantă. Este ideal pentru livinguri mari, devenind un punct central, care găzduiește mai multe persoane.  

La fel ca și cele în formă de L, pot oferi loc suplimentar pentru dormit atunci când ai oaspeți peste noapte. Această opțiune este deosebit de utilă mai ales în locuințele în care spațiul de dormit suplimentar este necesar ocazional.  

 

Cum alegi colțarul potrivit pentru familia ta? 

Alegerea colțarului potrivit pentru casa ta poate fi o provocare, dar ținând cont de câteva aspecte esențiale, procesul poate deveni mai simplu.  

În primul rând, măsurarea spațiului în care intenționezi să îl plasezi te va ajuta să decizi ce model și ce dimensiune ți se potrivește.  

De asemenea, imaginează-ți în ce mod vrei să folosești colțarul. Vrei să organizezi seri lungi cu prietenii, care s-ar putea lăsa cu oaspeți peste noapte? Atunci unul extensibil este, fără dubii, alegerea perfectă. 

Și nu în ultimul rând, asigură-te că este destul de confortabil pentru nevoile tale. 

Colțarele, indiferent de tip, sunt soluții care pot transforma orice spațiu într-un loc confortabil și funcțional. Te-ai decis asupra modelului? Aruncă o privire asupra catalogului nostru online. 

Lăsați un comentariu
*